Mainos

41 Air Francen turmauhria löydetty - sukellusvene etsimään mustia laatikoita

Atlantin valtamerestä on löydetty jo 41 Air Francen lentoturman uhria. Eilen Brasilian ja Ranskan etsintäjoukot nostivat merestä 13 ruumista.

Etsintäalue sijaitsee noin 1000 kilometrin päässä Brasilian koillisrannikolta.

Viikonloppuna löydetyt 16 uhria tuotiin eilen Brasilialle kuuluvalle Fernando de Noronhan saarelle. Sieltä ne ja koneen hylyn osat viedään Recifen kaupunkiin Brasilian mantereelle, jossa tutkijat yrittävät tunnistaa ruumiita.

Tunnistamisessa käytetään apuna hammaskarttoja ja sukulaisilta kerättyjä DNA-näytteitä.

Suurin osa turmauhreista on Ranskan, Brasilian ja Saksan kansalaisia.

Ranskalainen sukellusvene saapumassa alueelle

Airbus A330 -onnettomuuskoneen mustien laatikoiden paikallistaminen aloitetaan toden teolla tänään, kun Ranskan armeijan ydinkäyttöinen sukellusvene saapuu alueelle.

Lentotietoja ja äänitallenteita sisältävien mustien laatikoiden uskotaan makaavan merenpohjassa 6000 metrin syvyydessä. Niiden on toivottu valaisevan, miksi Air Francen lento syöksyi alas viime viikon maanantaina.

Alustavien arvioiden mukaan tuhoisa turma saattoi johtua viallisista nopeusmittareista. SNPL-lentäjäliitto ilmoittikin eilen, että lentoyhtiö Air France vaihdattaa nopeusmittarit pitkän matkan koneisiinsa.

Eräät teoriat ovat esittäneet, että nopeusmittarit olisivat jäätyneet kun matkustajakone joutui myrskyn keskelle. Tämän jälkeen mittarit olisivat näyttäneet ristiriistaista tietoa, minkä vuoksi lentäjät joutuivat arvailemaan muun muassa lentonopeuttaan ja -korkeuttaan.

Air Francen lento AF 447 syöksyi mereen matkallaan Rio de Janeirosta Pariisiin. Koneessa oli yhteensä 228 matkustajaa. Syytä lento-onnettomuuteen ei vielä tiedetä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.