Mainos

40 vuotta postissa töissä ja sitten lähti konttori alta: ”Kyyneleitäkin näkyi, kieltämättä”

Tampereen Hervannan konttorissa myyntiesimiehenä työskennellyt Saara Luuri tuli Postin palvelukseen vuonna 1975. 40 vuoden uran jälkeen tuli tieto oman konttorin lakkauttamisesta.

Luurin mukaan lakkauttamispäätös on otettu työntekijöiden keskuudessa vastaan huolestuneena ja ehkä myös hämmästyneenä.

– Tietynlainen haikeus on monella mielessä ja nuoremmilla on myös huoli toimeentulosta hyvin painavana sydämellä. On haikea luopua sekä työkavereista että asiakaskunnasta, Luuri kertoo MTV Uutisille.

– Sulattelemme nyt pitkin Pirkanmaata tätä asiaa.

Tampereella lakkautettiin kaikki postin konttorit pääpostia lukuun ottamatta. Luurin mukaan myös asiakkaat ovat olleet hämmentyneitä lakkauttamisista. 

– Nyt vasta sitten oikein ymmärtävät, että tämä tarkoittaa todellakin sitä, että heidän kotipostinsakin loppuu. Mutta toisaalta he varmaan luottavat myös siihen, että palveluja löytyy jatkossakin. Tuleehan näitä palvelupisteitä lisää.

Lakkautettujen konttorien työntekijöillä ei ole vielä tietoa siitä, löytyykö uusista palvelupisteistä töitä niille postilaisille, joiden konttorit suljetaan.

– Odottelemme nyt sitten jatkoa, minkälaista aikataulua tulee tähän irtisanomiskuvioon.

– Eletään toivossa, että sieltä löytyisi joillekin töitä. Tämä on nyt kuitenkin tietynlaista erityisosaamista, joten varmaan ainakin alkuun siinä olisi hyvä olla postilaisia paikalla, että kumppaniyrityksen henkilökunta pääsee kiinni näihin postikuvioihin.

Vaikka konttorien lakkauttaminen on kirpaissut, muistaa moni postilainen työnantajaansa silti yhä lämmöllä.

– Yleisesti kommentoitiin, että he ovat arvostaneet postia työpaikkana ja ovat olleet sitoutuneita. Siellä pohjalla on kuitenkin myös jonkunlainen kiitollisuuskin, vaikka nyt onkin vähän katkerakin mieli tällä hetkellä.

– Kyllä meillä palaverissa kyyneleitäkin näkyi, kieltämättä

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.