Mainos

40 ruumisauton lohduton saattue – Hollannissa surraan lentoturman uhreja

Kirkonkellot soivat kaikkialla Hollannissa, kun Itä-Ukrainassa surmansa saaneita vainajia kuljettaneet lentokoneet laskeutuivat maahan.

Hollannin ja Australian kuninkaallisten ilmavoimien kaksi kuljetuskonetta toivat 40 ensimmäistä vainajaa Ukrainan Harkovasta.


Vainajia oli vastaanottamassa Eindhovenin lentokentällä omaisten lisäksi Hollannin kuningaspari ja pääministeri sekä edustajia maista, joiden kansalaisia kuoli turmassa. Kenttää reunustivat puolitangossa olleet liput niistä 11 maasta, joiden kansalaisia kuoli malesialaiskoneen alasampumisessa. 

Lentokoneiden laskeuduttua vietettiin minuutin hiljainen hetki. Sen jälkeen puiset arkut kannettiin yksitellen kentällä odottaneisiin ruumisautoihin. 

Eindhovenista 40 ruumisauton saattue ajaa noin 100 kilometrin matkan Hilversumin sotilastukikohtaan. Reitin alkupäähän sekä moottoritieosuuden penkereille ja ylikulkusilloille on kerääntynyt runsaasti kunnioitustaan osoittavia hollantilaisia. 

Itä-Ukrainassa viime viikolla alasammutussa Malaysia Airlinesin matkustajakoneessa oli 298 ihmistä, joista 193 oli Hollannin kansalaista. Kaikki koneessa olleet saivat surmansa. Vielä ei ole tiedossa, milloin seuraavat vainajat saapuvat. Uhrien tunnistus kestänee useita viikkoja. 

Hollannissa on vietetty tänään surupäivää kuolleiden muistolle.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.