4-vuotiaan raaka surma järkyttää – Taiwanissa halutaan helpottaa kuolemantuomion antamista

Taiwanissa kuohuu pienen lapsen raa'an surman seurauksena. Monet päättäjät ovat alkaneet vaatia, että kuolemanrangaistukseen voitaisiin tuomita nykyistä helpommin. 

33-vuotias mies on pidätetty Taiwanin Taipeissä epäiltynä nelivuotiaan ja hänen äitinsä taposta metroasemalla, kertoo Focus Taiwan. Teko oli poikkeuksellisen raaka: epäilty leikkasi lapselta pään lihakirveellä.

Tapaus on herättänyt Taiwanissa keskustelua kuolemanrangaistuksesta, kun kuolemanrangaistuksen lopettamista ajavan järjestön johtaja Lin Hsin-yi kirjoitti Facebook-päivityksessään olevansa tapauksesta pahoillaan.

Monet kommentoivat, että tappaja pitäisi pistää maksamaan teostaan ja Hsin-yi joutui puolustelemaan sitä, että kannattaa kuolemanrangaistuksesta luopumista.

Keskustelun seurauksena Kiinan kansallispuolueen lainsäätäjä Wang Yu-min pyysi tukea ehdotukselle, että alle 12-vuotiaan murhannut tuomittaisiin automaattisesti kuolemaan.

Monet taiwanilaispäättäjät, esimerkiksi Kansallispuolueen uusi puheenjohtaja Hung Hsiu-chu ovat osoittaneet tukensa ehdotukselle.

Kyseessä on kolmas lapsimurha Taiwanissa viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat