Mainos

4 tyypillistä virhettä lankussa – älä sorru näihin

Luulet varmasti tekeväsi lankkuharjoitteen oikein, mutta olisiko siinä sittenkin korjaamisen varaa? 

Lankkuharjoitteen tekeminen täysin oikein ei ole mitenkään helppoa. Lisäksi siitä on olemassa vaikka minkälaisia variaatioita. Kunto Plus -lehti listasi neljä tavallisinta lankutusvirhettä.

1. Selkä ei ole suorana

Selän pitäminen suorana lankussa on äärettömän tärkeää. Jos annat selän painua notkolle, harjoitteesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Yritä pitää lantio ylhäällä niin, ettei se ala painua kohti alustaa. Lantion tulisi olla samalla korkeudella hartioiden kanssa. Lantion oikean asennon löytää vain treenaamalla, mutta kun se kerran löytyy, se on helpompi pitää myös tulevaisuudessa.

2. Paino ei ole tasaisesti molemmilla käsillä

Sivulankussa pidetään vain yksi käsi kerrallaan alustassa, mutta tavallisessa lankussa on tärkeää pitää molemmat kädet tukevasti alustassa koko harjoitteen ajan. Joskus kädet eivät pysy samassa linjassa tai paino ei ole jakautunut tasaisesti molemmille käsille, jolloin asennosta tulee toispuoleinen ja koko keho kallistuu vinoon.

3. Pää roikkuu

Päätä on tärkeää kannatella koko harjoitteen ajan napakasti selän jatkeena. Pää ei saa siis roikkua lankussa alaspäin mutta toisaalta myös ylöspäin katsomista tulee välttää. Pidä katse lattiassa noin metri itsestäsi eteenpäin. Silloin niska on suorana ja pää luontevasti selän jatkeena.

4. Kädet ovat koukussa

Käsien pitäminen koukussa on ehkä kaikkein tyypillisin virhe lankkuversiossa, jossa vain kämmenet ovat maassa. Käsivarsien pitäminen suorassa koko harjoitteen ajan voi tuntua vaikealta, mutta silti niitä ei saisi taivuttaa kuin sen verran, että kyynärpäät eivät ole yliojennuksessa. Pidä siis kädet suorina, niska suorana ja vatsa- ja selkälihakset jännityksessä koko liikkeen ajan. Jos teet lankun kyynärpäät alustassa, käsien asento ei yleensä ole suuri ongelma.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.