4.8.2004 Vaniljainen marjapiirakka (8 annosta)

pohja:

  • 1 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaura- tai ruislesettä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä
  • 1 dl vaniljajogurttia

väliin:

  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl punaherukoita tai vadelmia

pinnalle:

  • 1 muna
  • 2 dl vaniljajogurttia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja vaniljajogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 24-26 cm). Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta. Sekoita muna, vaniljajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle. 6. Paista piirakkaa 200 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 30 - 35 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat