4.6. Mudcake, marinoituja mansikoita ja kermavaahtoa

Mudcake

  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 3,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita niin, että suklaa sulaa. Vatkaa sokerit ja kananmunat paksuksi vaahdoksi ja yhdistä vaahtoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi ne taikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 170 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Tarjoile kakun kanssa marinoituja mansikoita ja kermavaahtoa.

Marinoidut mansikat

  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tl kardemumman siemeniä
  • 2 l tuoreita perattuja mansikoita

Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi mansikat. Kiehauta liemi ja keitä hiljaa poreillen n. 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Kaada jäähtynyt liemi kulhoon perattujen mansikoiden päälle siivilän kautta.

Reseptit: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat