Mainos

4.12. Lampaankyljykset ryytisinappi-perunavoilla ja madeirakastikkeella

Lampaankyljykset

  • 2 lampaankyljysriviä
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 rosmariininoksa
  • ruukku persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl voita

Hienonna persilja, rosmariini ja valkosipuli erittäin hienoksi. Sekoita ne korppujauhon kanssa. Poista lampaan kareista kalvot ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Sivele niiden pintaan dijon-sinappia ja painele yrtti-korppujauhoseoksessa. Paista kareisiin pannulla kullankeltainen väri voissa ja loppukypsennä uunissa 170 asteessa noin 10 minuuttia. Anna levätä hetki ennen tarjoilua ja leikkaa ne kyljyksiksi.

Ryytisinappi-perunavoi

  • 500 g kuorittua puikulaperunaa
  • 80 g voita
  • 1 rkl ryytisinappia
  • suolaa ja valkopippuria

Keitä perunat kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta hyvin ja lisää joukkoon pehmeä voi ja sinappi. Murskaa tasaiseksi perunasoseeksi. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla

Madeirakastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 laakerinlehti
  • persiljan oksia
  • 5 mustapippuria
  • muutama herkkusieni
  • 2 dl punaviiniä
  • 0,5 dl madeiraa
  • 2 dl Demi-Glace -kastiketta

Kuori ja hienonna salottisipuli. Laita se kattilaan punaviinin, madeiran, herkkusienten ja mausteiden kanssa. Keitä kunnes jäljellä on noin 1 dl. Lisää mukaan Demi-Glace -kastike ja kiehauta. Siivilöi kastike puhtaaseen kattilaan ja tarkista suolan tarve. Tarjoile lisäksi keitettyjä neulapapuja ja paistettuja metsäsieniä, vaikka pakkasesta.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.