4.12. Lampaankyljykset ryytisinappi-perunavoilla ja madeirakastikkeella

Lampaankyljykset

  • 2 lampaankyljysriviä
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 rosmariininoksa
  • ruukku persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl voita

Hienonna persilja, rosmariini ja valkosipuli erittäin hienoksi. Sekoita ne korppujauhon kanssa. Poista lampaan kareista kalvot ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Sivele niiden pintaan dijon-sinappia ja painele yrtti-korppujauhoseoksessa. Paista kareisiin pannulla kullankeltainen väri voissa ja loppukypsennä uunissa 170 asteessa noin 10 minuuttia. Anna levätä hetki ennen tarjoilua ja leikkaa ne kyljyksiksi.

Ryytisinappi-perunavoi

  • 500 g kuorittua puikulaperunaa
  • 80 g voita
  • 1 rkl ryytisinappia
  • suolaa ja valkopippuria

Keitä perunat kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta hyvin ja lisää joukkoon pehmeä voi ja sinappi. Murskaa tasaiseksi perunasoseeksi. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla

Madeirakastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 laakerinlehti
  • persiljan oksia
  • 5 mustapippuria
  • muutama herkkusieni
  • 2 dl punaviiniä
  • 0,5 dl madeiraa
  • 2 dl Demi-Glace -kastiketta

Kuori ja hienonna salottisipuli. Laita se kattilaan punaviinin, madeiran, herkkusienten ja mausteiden kanssa. Keitä kunnes jäljellä on noin 1 dl. Lisää mukaan Demi-Glace -kastike ja kiehauta. Siivilöi kastike puhtaaseen kattilaan ja tarkista suolan tarve. Tarjoile lisäksi keitettyjä neulapapuja ja paistettuja metsäsieniä, vaikka pakkasesta.

Lue myös:

    Uusimmat