Mainos

3G-kytkykauppa käynyt viime joulua vilkkaammin

Vaikka 3G-puhelinten ja -liittymien myynti erikseen on lisääntynyt, se ei ole vähentänyt niin sanottujen kytkykauppojen määrää, vaan myynti on pysynyt melko tasaisena jo vuoden verran.

3G-matkapuhelimet ja niihin kytkykauppana myytävät liittymät ovat käyneet joulun alla kaupaksi viime vuotta vilkkaammin. Osaltaan lisäystä selittää se, että 3G-puhelinten osuus kännymyynnistä lisääntyy koko ajan.

Kytkykauppa on sallittu vain 3G-puhelimilla. 3G-puhelimet mahdollistavat aikaisempia sukupolvia monipuolisemmat ja nopeammat palvelut.

Teleyritysten arvion mukaan jatkossa kuluttajat suosivat entistä useammin myös 3G-puhelimen ja liittymän ostoa erikseen.

Elisan osastopäällikkö Markku Patronen uskoo joulun kytkykaupan suosion johtuvan siitä, että 3G-puhelinten mallisto on entistä laajempi. DNA:n myynti- ja markkinointijohtaja Juha Rahko sanoo, että kysyntää on lisännyt operaattoreiden edulliset joulutarjoukset.

Rahkon arvion mukaan kytkykauppa olisi kuitenkin vähenemään päin. Nykyisin DNA:lla kytkykauppaa on alle kolmannes 3G-liittymien myynnistä.

Vaikka 3G-puhelinten ja -liittymien myynti erikseen on lisääntynyt, Elisan Patrosen mukaan se ei ole vähentänyt kytkykauppojen määrää, vaan myynti on pysynyt melko tasaisena vuoden verran. Patrosen arvion mukaan noin kaksi kolmasosaa myytävistä 3G-liittymistä myydään kytkykauppana.

TeliaSoneran myyntijohtajan Juha Koivuniemen mukaan 3G-puhelimet kasvattavat osuuttaan koko ajan.

Hänen mukaansa erityisen vauhdikkaasti laajenee kuitenkin nopean 3G-yhteyden hyödyntäminen tiedonsiirrossa. Koivuniemi kertoo, että tietokoneisiin liitettävien 3G-datamodeemien myynti on kasvanut jyrkästi kesästä asti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.