Mainos

3D-tulostuksesta saatu apua vaikeaan sydänleikkaukseen

Hyksin Sydän- ja keuhkokeskuksessa on ensimmäisenä Suomessa käytetty sydämen 3D-tulostusta apuna kardiologisen toimenpiteen suunnittelussa. Hyötynä on muun muassa se, että toimenpideaika lyhenee ja potilas saa vähemmän säteilyä.

3D-tulostettu sydän tehtiin vastaamaan potilaan oikeaa sydäntä. 3D-tulostettua sydäntä käytettiin apuna toimenpiteen suunnittelussa potilaalle, jolla on monimutkainen synnynnäinen sydänvika.

– 3D-tulostetun sydämen avulla saimme nähtyä muuttuneen anatomian luonnollisessa koossa. Pystyimme suunnittelemaan, millaisia välineitä käytämme toimenpiteessä, osastonylilääkäri Juha Sinisalo Hyksistä sanoo.

Hän arvioi, että tulevaisuudessa 3D-tulostettuja sydämiä tarvittaisiin noin yksi kuukaudessa. Tekniikkaa käytetään suunnittelemaan toimenpiteitä sellaisille potilaille, joilla on hyvin poikkeava sydämen rakenne.

3D-tulosteita on aiemmin tehty Hyksissä muun muassa leukakirurgian tarpeisiin. Jatkossa sydämen 3D-tulosteita on tarkoitus tehdä yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja