31.5. Jauhelihalla ja sienillä täytetyt kesäkurpitsat

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 dl tuoreita sieniä
  • 1 purjosipuli
  • 2 dl kermaa
  • juustoraastetta
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl timjamia
  • suolaa sekä pippuria

Halkaise pestyt kesäkurpitsat ja koverra sisusta. Paista pannulla jauheliha, sienet sekä hienonnettu purjosipuli mehukkaan kypsäksi ja lisää liemikuutio sekä mausteet. Kaada joukkoon lopuksi kerma ja lisää kesäkurpitsan sisus. Anna hautua hetki. Lusikoi täytettä koverrettuihin kurpitsoihin ja raasta juustoa päälle. Kypsennä ja gratinoi 200 asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan. 

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat