Mainos

3000 mielenosoittajaa vastusti pilvenpiirtäjää Pietarissa

Noin 3000 venäläistä mielenosoittajaa kokoontui tänään Pietariin vastustamaan kiistanalaista pilvenpiirtäjähanketta, jonka takana on Venäjän valtion energiayhtiö Gazprom. Kyseessä oli suurin mielenosoitus Pietarin keskustassa vuosikausiin.

Mielenosoittajat kannattelivat kylttejä, joissa vaadittiin projektin lopettamista. "Gazprom, mene kotiin!" ja "Historia on rahaa tärkeämpää" -kyltit vaativat rakennussuunnitelmien jäädyttämistä välittömästi ja vetosivat Pietarista kotoisin olevan presidentti Dmitri Medevedevin puuttuvan asiaan.

Pietarin kaupunginhallinto hyväksyi 403 metriä korkean rakennuksen rakentamisen kaupungin historialliseen keskustaan viime kuussa.

Pietariin kaavailtu Gazpromin pilvenpiirtäjä.

- Puolustin tätä kaupunkia vihollisilta piirityksen aikana, ja nyt meidän täytyy puolustaa sitä omilta kansalaisiltamme, sanoi 78-vuotias sotaveteraani Lyudmila Ilyashova. Hän puolusti silloista Leningradia toisen maailmansodan aikana natsien piirittäessä kaupunkia.

YK:n koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco vieroksuu Gazpromin pilvenpiirtäjä-suunnitelmia. Järjestö on varoittanut, että Pietari voidaan poistaa maailmanperintölistalta, mikäli pilvenpiirtäjä-suunnitelma toteutaan.

Gazprom ja Pietarin kaupunki ovat kuitenkin vakuutelleet pysyvänsä suunitelmissaan, jota on vastustanut myös muun muassa Venäjän kulttuuriministeri.

Pilvenpiirtäjän on määrä nousta Pietaria halkovan Ohta-joen varrelle lähelle Smolnan katedraalia ja Pietarin kaupungintaloa. Projektin kustannukset ovat arviolta 1,6 miljardia euroa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.