30.8. Kalaisat tortillat

  • 8 suurta tortillalettua
  • 4 reilua kuha- tai siikafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Kalanleivittämiseen:
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • Lisäksi:
  • 4 keitettyä perunaa
  • 2 tomaattia
  • rapeaa salaattia
  • 2 maustekurkkua

Viipaloi perunat ja tomaatit ja lohko maustekurkut. Revi salaatti pieniksi. Mausta kalafileet suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa ne ensin pituussuunnassa halki ja sitten vielä puoliksi. Pyöräytä kalapalat vehnäjauhoissa sitten kananmunassa ja vielä korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa rapean kypsiksi. Lämmitä tortillat uunissa tai mikrossa. Kokoa kaikille tortilla letuille kasviksia, kalaa ja kastiketta. Taita tortillat rullaksi ja tarjoile.

Raikas sitruunakastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • sitruunamelissaa hienonnettuna
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kaikki aineet ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa. Lisää suolaa ja mustapippuria makusi mukaan!

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat