30.11. Kaali-kasvislaatikko

Kaali-kasvislaatikko

  • 1 dl vaaleaa soijarouhetta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kaalinpää
  • 0,5 l kasvislientä
  • 2 rkl siirappia
  • tilkka öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 1-2 tl meiramia

Liota soijarouhetta runsaassa vedessä n. 20-30 minuuttia tai keitä sitä n. 5 minuuttia.

Valuta ja purista vesi huolellisesti pois. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla öljytilkassa. Lisää pannulle soijarouhe ja anna sen ruskistua.

Leikkaa kaali ja porkkanat suikaleiksi. Kuumenna isossa kattilassa tilkka öljyä ja lisää sinne kasvissuikaleet. Anna niiden hautua hetki.

Kaada kattilaan kasvisliemi ja lisää myös mausteet. Jatka hauduttamista miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Sekoita kattilaan myös soijarouhe-sipuliseos ja tarkista maku.

Lisää tarvittaessa mausteita. Kaada koko komeus kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 1-1,5 tuntia.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat