30.10. Hirvenlihaa Gordon Ramsayn tapaan

Hirvenliha punaviini-suklaakastikkeessa

  • 150 g pekonia
  • 4 isoa salottisipulia
  • 2 timjamin oksaa
  • 1 tl mustapippuria murskattuna
  • öljyä paistamiseen
  • 3,5 dl punaviiniä
  • 1 l kanalientä
  • voita tai öljyä lihan paistamiseen
  • merisuolaa ja mustaipippuria
  • 4 viipaletta hirvenfileetä n. 150 g per syöjä
  • 1 tl vadelmaviinietikkaa
  • 20 g tummaa suklaata raastettuna

Kuumenna öljy kasarissa ja paista hienonnettuja pekoneita ja salottisipuleita timjamin ja mustapippurin kanssa kunnes sipuli on pehmeää. Lisää punaviini ja anna kiehua 10 min tai kunnes neste on vähentynyt puoleen. Lisää kanaliemi ja anna kiehua kunnes kastike alkaa muistuttaa siirappia eli noin 20-25 min. Siivilöi puhtaaseen kattilaan.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kuumenna uuninkestävä paistinpannu (esim. valurautainen) ja paista hirvenfileitä pannulla voissa tai öljyssä 3-4 min kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pannu lihoineen uuniin ja kypsennä vielä noin 6-8 min ja nosta uunista. Kääri lihat folioon ja anna niiden levätä ennen tarjoilua.

Sillä aikaa lisää vadelmaviinietikka siirappiseen kastikkeeseen ja lämmitä kastike. Vispaa joukkoon suklaaraaste ja sekoita kunnes kastike on tasaista.

Tarjoile juuresmuusin tai uunijuuresten tai salaatin kanssa.

Resepti on Gordon Ramsayn kirjasta Sunnuntairuokaa ja muita herkullisia reseptejä.

Lue myös:

    Uusimmat