3.8. Grillattua kassleria ja caesar-salaattia

Caesar-salaatti

  • 1 kpl romaine-salaattia
  • kastike:
  • 5 anjovisfileetä
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 tl worcestershire-kastiketta
  • muutama tippa tabascoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1-1,5 dl rypsiöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 100 g parmesaanijuustoa lastuina
  • 100 g pekonia
  • 4 siivua vaaleaa leipää kuutioina krutonkeihin

Laita kulhon pohjalle keltuaiset, anjovisfileet, murskattu valkosipuli ja dijon-sinappi sekä muutama rouhaisu mustapippuria. Sekoita haarukalla kaikki tasaiseksi tahnaksi ja ala lisätä öljyä pikku hiljaa, ohuena nauhana. Sekoita voimakkaasti koko ajan. Lisää loput ainekset ja maistele, onko suolaa ja tulisuutta tarpeeksi. Revi romaine-salaatin lehdet kulhoon ja kaada kastike salaatinlehdille. Viimeistele salaatti parmesaanilastuilla, rapeaksi paahdetuilla pekoniviipaleilla ja paistetuilla leipäpaloilla eli krutongeilla.

Grillattu kassler

  • 800 g porsaankassleria
  • mausteet:
  • 3-5 kynttä valkosipulia
  • suolaa
  • muutama tuore timjamin oksa
  • nippu lehtipersiljaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • vuokaan:
  • vettä tai lihalientä
  • loraus soijakastiketta
  • porkkanaa
  • herkkusieniä
  • sipulia
  • katajanmarjoja
  • lopuksi lihan pintaan vielä mustapippuria ja suolaa
  • foliota vetäytymistä varten
  • grillausta varten:
  • ruokaöljyä

Sekoita mausteet keskenään tahnaksi ja hiero ne kasslerin pintaan. Kääri liha kelmuun ja anna maustua/marinoitua 4-5 tuntia. Ota liha pois kelmusta, puhdista pinta ylimääräisistä mausteista. Ruskista kuumalla pannulla tai grillissä kasslerin pinta. Laita ruskistettu liha uunivuokaan, lisää vettä/lihalientä, niin että kassler on melkein kokonaan peitossa. Lisää vielä kasviksia vuokaan.

Kypsennä lihaa yön yli 85 asteisessa kiertoilmauunissa tai sadassa asteessa tavallisessa uunissa, kunnes kassler on mureaa ja ylikypsää. Ota liha pois uunista , hiero pintaan vielä suolaa ja mustapippuria ja laita folioon vetäytymään. Tämän voit tehdä vaikka päivää aikaisemminkin, ennen grillausta.

Grillaus: Leikkaa kasslerista haluamasi kokoisia viipaleita, penslaa ne öljyllä ja grillaa viipaleet grillissä. Grillauksen jälkeen voit sivellä kasslerit vielä esim. paistoliemellä, joka jäi uunivuokaan tai soijakastikkeella.

Reseptit: Teresa Välimäki ja Kari Aihinen

Lue myös:

    Uusimmat