3.6.2002 Lasten piknik

Broilerisalaatti


4 dl kypsää kuviomakaronia
280 g hunajamarinoituja broilerifileesuikaleita
1 dl silputtua ruohosipulia tai kevätsipulia
1 dl maissia
10 kirsikkatomaattia
puolikas kurkku
1 prk ananaspaloja

1 prk kermaviiliä
2-3 tl currya

Ruskista broilerinfileesuikaleet. Halkaise tomaatit ja pilko kurkku. Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään kulhossa. Mausta kermaviiki currylla ja sekoita kastike salaattiin. Tarjoa kylmänä.

Sitruunasooda

3 sitruunan mehu (n. 2,5 dl)
1 dl sokeria
7 dl kivennäisvettä
sitruunamelissanlehtiä

Purista sitruunoiden mehu. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes sokeri liukenee. Yhdistä sitruunamehu ja kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua. Tarjoa virkistävänä juomana jääpaloilla jäähdytettynä.

Mustikkamuffinit


10 muffinia
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
200 g mustikoita
125 g juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
2 munaa

1 rkl sokeria

1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Laita 10 muffinivuokaa uunipellille tai voitele muffinipannu.
2. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola, kaneli ja vanilliinisokeri kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa mustikat ja sekoita niihin ruokalusikallinen äsken tekemääsi seosta.
3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään juokseva margariini, maito ja munat. Lisää munaseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Sekoita vielä marjat varovasti nostellen joukkoon.
4. Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin tai muffinipannuun. Ripottele päälle sokeria.
5. Paista uunissa noin puoli tuntia kunnes muffinit ovat kauniin ruskeita.

Lue myös:

    Uusimmat