Mainos

3,5 miljoonaa suomalaista nettikäyttäjiä

Suomalaisista lähes kolmannes ei ole koskaan käyttänyt Internetiä. Suuri osa tästä joukosta ei ole tiennyt, että esimerkiksi kirjaston tietokoneilla pääsee Internetiin.

Apple iMac

Suomen Trenditieto tutki suomalaisten uusmediakäyttäytymistä. Yhtiö haastatteli yli kahtatuhatta 12-60 -vuotiasta suomalaista helmi-maaliskuussa. Haastatelluista kuitenkin vain seitsemän prosenttia koki tietotekniikan käytön liian vaikeaksi. Internetin kotikäyttö on jo ohittanut suosiossa työpaikkakäytön.

Tutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta on joskus lähettänyt tekstiviestin. Myös tilattavat soittoäänet ja ikonit ovat suosittuja. Tutkijoiden mukaan on kuitenkin ennenaikaista puhua mobiilista mediasta. Vain murto-osa suomalaisia käyttää maksullisia, usein tekstiviestipohjaisia palveluita kuten uutispalveluita.
Matkapuhelin on edelleenkin keskinäisen kommunikaation väline.

Sähköinen henkilökortti lukulaitteessa

Sähköinen henkilökortti ei sen sijaan vielä ole lyönyt itseään läpi. Haastatelluista 30 prosenttia ei ollut koskaan kuullut puhuttavan sähköisestä henkilökortista. Vähän yli puolet tiesi, mikä se on, mutta ei ollut aikeissa hankkia sitä. Vain yksi prosentti vastanneista oli hankkinut sähköisen henkilökortin ja 15 prosenttia harkitsi hankkivansa sen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.