3.3 Possun ulkofileepihvit ja peruna-palsternakkapaistos

Possun ulkofileepihvit

  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • maustevoi:
  • 100 g voita
  • 1 tl kuivattua chiliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • tabascoa
  • mustapippuria

Leikkaa filee kahdeksaksi pihviksi ja anna niiden levätä huoneen lämmössä noin 30 minuuttia. Sekoita sillä välin pehmennyt voi ja kaikki mausteet. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan hetkeksi.

Ripottele pihvien pintaan suolaa ja mustapippuria. Kuumenna pannu ja paista pihvit kypsiksi. Nosta valmiin pihvin päälle voita ja tarjoa peruna-palsternakkapaistoksen kanssa.

Peruna-palsternakkapaistos

  • 6 perunaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 punaista paprikaa
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 0,5 dl öljyä
  • Suolaa
  • mustapippuria

Kuori perunat, palsternakat sekä sipuli. Leikkaa kaikki raaka-aineet lohkoiksi ja hienonna rosmariini sekä valkosipulin kynnet. Sekoita kulhossa juureslohkot sekä mausteet ja öljy. Kaada uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat