3.12. Jauhelihamoussaka

  • Moussaka ainekset:
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 150 g munakoisoa
  • 4 tomaattia
  • 400 g perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kuivattua timjamia
  • Juustokastike:
  • 25 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 150 g juustoraastetta

Kuori ja siivuta sipuli. Ruskista jauheliha pannussa sipulirenkaiden kanssa. Viipaloi pestyt munakoisot, tomaatit sekä kuoritut perunat. Nosta vihannessiivut kulhoon ja mausta ne suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain vihannekset ja jauheliha. Kaada pinnalle juustokastike ja kypsennä moussaka uunissa 180 asteessa n. 30-40 min ajan.

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja lisää kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto. Kaada ohjeen mukaan moussakaan.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat