3.11. Täytetty possun ulkofilee, uunilohkoperunat ja toffeejäätelö

Possun ulkofilee

  • 700-800 g possun ulkofileetä
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • 1-1,5 dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Mittaa persilja, valkosipuli, pinjansiemenet, parmesaanijuusto sekä sitruunanmehu tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana (koneen käydessä). Leikkaa filee varovasti levyksi ja mausta se molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Levitä persiljaseos tasaisesti fileen päälle. Kääri filee tiukaksi rullaksi ja sido se kiinni paistinarulla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ota rullaan kaunis pintaväri. Kääri rulla tiukasti folioon. Laita filee 175 asteiseen uuniin n. 45 minuutiksi.

Maustetut lohkoperunat

  • 1-2 pss pakastelohkoperunoita
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 3 rkl kuivattua sipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ruokaöljyä

Murskaa kuivattu sipuli jauheeksi. Sekoita kaikki mausteet. Kaada valmiit lohkoperunat uunipannuun ja sekoita mukaan mausteseos sekä tilkka öljyä. Valmista perunat pakkauksen ohjeen mukaan.

Toffeejäätelö

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 1 pss kermatoffeeta paloiteltuna
  • 100 g paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 2 dl valmista suklaakastiketta

Vatkaa vaniljajäätelö pehmeäksi ja sekoita joukkoon toffeet ja pähkinät. Kääntele seokseen suklaakastike ja annostele jäätelö tarjoilumaljoihin. Laita maljat hetkeksi pakkaseen ja nosta ne esiin juuri ennen tarjoilua. Koristele toffeilla ja esim. tuoreella mintulla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat