3.10. Tortellini-pestosalaatti ja suklaa-uuniomenat

Tortellini-pestosalaatti

  • 1 pkt täytettyjä tortellineja
  • 1 ruukku rapeaa salaattia
  • 10 kpl auringonkuivattuja tomaatteja
  • 1 pieni kurkku
  • 1 punainen paprika
  • 1 punasipuli

Keitä tortellinit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä hetki. Revi salaatti kulhoon haarukkapaloiksi. Paloittele tomaatit, kurkku, paprika sekä punasipuli ja lisää salaattiin. Valmista pesto ja sekoita se tortellinien joukkoon. Lisää sitten tortellinit salaatin joukkoon ja koristele. Voit lisätä joukkoon myös esim. grillattua broileria.

Pestokastike

  • 1 nippu basilikaa
  • 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 0,5-1 dl öljyä
  • 1 rkl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Suklaa-uuniomenat

  • 4 kpl pehmeämaltoisia omenoita
  • 50 g maitosuklaata

Poista siemenkodat omenaporalla ja täytä reikä suklaalla. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä ja suklaa on sulanut. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat