29.6. Kokonaiset ahvenet grillissä

Kokonaiset ahvenet grillissä

4 annosta

  • 1-2 kpl ahventa per syöjä riippuen ahventen koosta
  • 4 sipulin varret
  • 1/2 l sieniä (metsäsieniä tai siitakesieniä)
  • 2 rkl voita
  • tuoretta timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunan mehu
  • puisia varrastikkuja

Perkaa ahvenet – älä suomusta, mutta poista kidukset. Mausta kala sisältä suolalla, valkopippurilla ja sitruunan mehulla. Anna ahventen maustua viileässä sillä aikaa, kun valmistat täytteen. Kuullota pilkotut sienet voissa, lisää hienonnetut sipulin varret sekä hienonnettu tuore timjami sekä ripaus suolaa ja pippuria. Täytä ahventen vatsat ja sulje pituussuunnassa liotetulla puisella varrastikulla. Leikkaa kalan kylkiin muutama viilto, niin ne kypsyvät nopeammin. Aseta kalat halsteriin ja grillaa molemmin puolin yhteensä noin vartin verran välillä käännellen. Voit voidella kalan pintaa sitruunalla maustetulla voisulalla.

Lue myös:

    Uusimmat