29.5. Gazpacho-keittoa ja lämpimät bruschetat

Gazpacho eli kylmä tomaattikeitto

  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 3 oksaa tuoretta basilikaa
  • 4 dl tomaattimehua
  • 150 g kurkkua
  • 1 pieni sipuli
  • 2 viipaletta vaaleaaleipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl tabascoa
  • 1 tl suola
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria

Halkaise tomaatit ja poista niistä kanta. Laita ne isoon kulhoon. Lisää joukkoon paloiteltu kurkku, leipä ilman reunoja, murskattu valkosipulinkynsi ja muut aineet sekä mausteet. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella keitoksi. Anna maustua kylmässä hetki ennen tarjoilua!

Lämpimät tonnikalabruschetat

  • 1 patonki
  • 1 prk tonnikalapaloja vedessä
  • 1 punainenpaprika
  • 3 kevätsipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 150 g juustoraastetta tai homejuustoa

Leikkaa patonki viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hienonna valutettu tonnikala haarukalla kulhossa. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna kevätsipuli. Sekoita ne sekä oliiviöljy, ripaus suolaa ja pippuria tonnikalan joukkoon. Sekoita mukaan myös puolet juustoraasteesta ja levitä täyte patonki viipaleille. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste ja gratinoi 200-220 asteisessa uunissa n.10 minuuttia.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat