29.2. Omenablinit ja savuporotäyte

Omenablinit

  • 5 dl täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2,5 dl ohra- tai tattarijauhoja
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeritonta omenasosetta
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 1-2 rkl calvadosta
  • paistamiseen voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää jauhot joukkoon pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja anna seistä lämpimässä paikassa noin 3-5 tuntia. Lisää juureen suola ja omenasose. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi calvados taikinaan. Paista taikinasta paksuhkoja blinejä. Tarjoa lämpiminä.

Tarjoile omenahillon ja kermavaahdon kanssa

Savuporotäyte omenablineille

  • 150 g savuporoleikkelettä pieninä kuutioina
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl kirveliä
  • 1-2 tl rouhittua rosepippuria

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Tarjoile blinien kanssa.

Reseptit: Aija Huovila, Ruuhijärvi

Lue myös:

    Uusimmat