29.11. Katkarapu-nuudelisalaatti ja mangolehikäiset

Katkarapu-nuudelisalaatti

  • 1 pkt munanuudeleita
  • 200 g kuorittuja pakastekatkarapuja
  • 1 prk säilyke papaijaa sokeriliemessä
  • 2 paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g kiinankaalia
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • Kastike:
  • 1,5 dl sweet & sour -kastiketta
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl soijakastiketta
  • papaijan säilytysliemi

Keitä nuudelit kasvisliemessä juuri ja juuri kypsiksi ja huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä, jotta ne jäävät irtonaisiksi. Suikaloi paprika, sipuli, papaija sekä kiinankaali ja yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa. Sekoita sen jälkeen kaikki kastikeen aineet keskenään ja kaada salaatin päälle. Anna maustua ja tarjoile viileänä. Halutessasi voit koristella salaatin paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Mangolehikäiset

  • 1 pkt valmista lehtitaikinaa
  • 1 prk säilykemangoa
  • 1 prk sitrusrahkaa
  • 2 kananmuna
  • koristeluun tomusokeria

Kauli lehtitaikinaa kevyesti ohuemmaksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla paloja ja nostele ne leivinpaperille uunipellin päälle. Sekoita toinen kananmuna rahkan joukkoon ja lusikoi rahkaa ohuelti taikinan päälle. Nostele pinnalle viipaloitua mangoa. Voitele taikinan reunat kananmunalla ja paista lehikäiset 225 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat