29.1.2003 Salaatti Pekka Paikkarin tapaan

Seuraavan seitsemän keskiviikon aikana Ihanan aamun Makuja-keittössä vierailevat Arabian pro art -keramiikkataiteilijat valmistamassa lempiruokaansa ja kertomassa mm. miten ruoka vaikuttaa astian suunnitteluun. Ensimmäisenä on vuorossa Pekka Paikkari.

Salaatti Pekka Paikkarin tapaan 4:lle pääruokana

n. 400 g naudan sisäfileetä esim. fileen päitä tai noisetteja
1 rkl soijaa
1 ruukku lollorosso-salaattia
1 ruukku jääsalaattia
1 pussi mungopavun ituja
1 avokado
1 rasia kirsikkatomaatteja
½ - 1 kurkku
1 punainen ja 1 keltainen paprika
mustia kivellisiä oliiveja
4-8 peperonia
pieniä mozzarellapalloja
mustapippurirouhetta

1 dl extra virgin oliiviöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 hyppysellistä Herbamarea
2-3 hyppysellistä mustapippurirouhetta

1. Huuhdo kasvikset, valuta salaatti ja idut hyvin.
2. Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Jos käytät isoa filee palaa, leikkaa se muutamaan osaan. Paista palat miellään valuurautapannussa. Nosta pannu syrjään ja pirskota päälle soijakastiketta ja kietaise fileepalat tekeytymään folioon.
3. Leikkaa kurkku ja paprikat viipaleiksi. Viillä avokado pitkittäin kahtia, pyöräytä palat irti ja poista kivi, kuori puolikkaat ja viipaloi hedelmäliha pitkittäin.
4. Sekoita kastikkeen aineet hyvin keskenään.
5. Kokoa salaatti isolle laakealle vadille tai tee jokaiselle isohkolle lautaselle oma annos. Asettele revityt salaatinlehdet ja muut kasvikset, oliivit, pepperonit ja mozzarellapalloset salaatinlehtien päälle.
6. Leikkaa liha suikaleiksi ja nosta salaatille kauniisti. Pirskota päälle salaatinkastike ja ripottele pinnalle vähän mustapippuria. Tarjoa heti esim. patongin tai muun rapena leivän kera.


Energia: 0,7 MJ / 166 kcal
Prot. 26 g, hh 1 g, ra. 6 g

- Toim. Kati Nappa


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Pekka Paikkarin Tarant

Lue myös:

    Uusimmat