28.9. Omenakakku ja vaniljakastike

Omena-tuorejuustokakku

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 raastettua vihreää omenaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (miel. Philadelphia)

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Vaahdota pehmeä voi sokerien kanssa voimakkaasti vatkaten. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen varovasti puulastalla sekoittaen. Raasta omenat ja lisää omenaraaste joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikinaa suorakaiteen muotoiseen kakku- tai leipävuokaan. Upota pikkulusikalla tuorejuustonokareita kakkutaikinan sisälle. Paista kakkua 180 asteessa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.

Vaniljakastike

  • 3/4 dl sokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 3 dl kiehuvaa maitoa
  • 0,5 rkl maissi- tai perunajauhoja
  • 1 halkaistu vaniljatanko

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja sekoita hyvin. Lämmitä seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Poista vaniljatangot ennen tarjoilua.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat