28.8. Sieni-juustomunakas ja omena-porkkanaraaste sekä pienet marjapiiraat

Sieni-juustomunakas

  • 8 kananmunaa
  • 3 rkl kivennäisvettä
  • suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 l sieniä
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 100 g vuohenjuustoa

Silppua sipuli ja puhdista sienet. Leikkaa suurimpia sieniä hieman pienemmiksi, mutta pienet voi jättää kokonaisiksi. Kuullota sipulisilppua ja sieniä öljyssä pannulla kunnes sienistä on haihtunut neste pois. Ota täytteestä puolet hetkeksi sivuun.

Riko kananmunista rakenne rikki ja lorauta joukkoon kivennäisvettä ja mausta suolalla. Kaada puolet seoksesta pannulle sieni-sipuliseoksen päälle ja peitä pannu kannella. Anna munakkaan paistua rauhassa kannen alla kunnes se on hyytynyt. Ripottele paistuneen munakkaan päälle vuohenjuustoa ja anna sen hiukan sulaa. Tarjoile raasteen kanssa. Paista toinen munakas samaan tapaan (4 munan munakkaasta riittää mahan täytettä kahdelle hengelle).

Omena-porkkanaraaste

  • 2 omenaa
  • 4 porkkanaa
  • auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl appelsiinimehua

Raasta omena ja porkkanat. Kostuta raaste appelsiinimehulla. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla ja lisää ne salaattiin.

Pienet marjapiiraat

  • 1 pkt valmista kauramurotaikinaa
  • 4 dl marjoja
  • 2 dl maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Sulata taikina ja painele se pienien folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään, lisää joukkoon lopuksi mustikat. Kaada täyte piiraisiin. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 20 min.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat