Mainos

28.4. Mitä Pionin pihoille kuuluu?

Kattopuutarha linnunpönttöön. Kavalkadi aiemmin kunnostamistamme pihoista kaikessa kukoistuksessaan. Varmoja kevään merkkejä on kaksi: linnut palaavat pesilleen ja Pioni televisioruutuun. Linnut ovat kulkeneet niin kauan kuin muistia riittää; Pioni puolestaan aloittaa nyt viidennen tuotantokautensa.

Tämän kevään ensimmäisessä ohjelmassamme yhdistämme nämä asiat käsittelemällä aihetta, johon emme olekaan toistaiseksi kajonneet: kattopuutarhaa. Kaunistamme nimittäin valmiin linnunpöntön istuttamalla sen katolle mehikasveja, jotka ovat monessa paikassa hyvin monikäyttöisiä - etenkin kuivilla ja hiekkaisilla mailla. Niitä kastellaan hyvin niukasti.

Kattopuutarhan tekemiseen tarvitaan linnunpönttö (se voi olla joko tasa- tai pulpettikattoinen), pala noin sentin paksuista ja muutaman levyistä lautaa, muutama naula ja 2 kpl mehikasveja. Uskoisimme, että tämän rakennelman valmistaminen onnistuu ilman ohjeitakin, mutta tässä ne varmuuden vuoksi:

Laudasta sahataan neljä katon reunojen pituista pätkää. Ne kiinnitetään kattoon naulaamalla siten, että katolle jää noin 2 cm reunat. Mehikasvit istutetaan katolle ja tarvittaessa ohennetaan juuristoa, jotta ne mahtuvat niille tarkoitettuun tilaan - multaa ei tarvita ollenkaan. Kelpaa siinä lintujen söpöstellä!

Pääasiana on tällä kertaa kuitenkin katsaus muutamaan viime vuosina kunnostamaamme pihaan: miltä ne näyttävät, kun työstä on kulunut ainakin vuosi. Vierailimme pihoilla vuoden 2005 heinäkuussa.

(Pioni 28.4.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.