27.7.2004 Värikäs sitruunasalaatti (4 lisäkeannosta)

Yksinkertaisimmillaan salaatin voi maustaa vain suolalla ja juuri puristetulla sitruunan mehulla. Tällä tavoin maustettuna kannattaa tutustua uusiin erikoissalaatteihin, jolloin niiden oma maku pääsee oikeuksiinsa.

  • 0,5 kurkku
  • 0,5 salaattifenkoli
  • 2 ruukkua erikoissalaatteja (mitsunaa, punamangoldia, tha tsaita)
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl valkopippuria
  • sitruunamehua

Leikkaa kurkku halki ja lohkoiksi. Leikkaa fenkoli halki ja niin ohuiksi viipaleiksi kuin saat. Laita kurkku ja fenkoli kulhoon ja ripottele päälle suolaa. Fenkoli pehmenee suolan ansiosta ja kurkku luovuttaa nestettä, joka maustaa salaattia. Leikkaa erikoissalaatinlehdet ruukusta saksilla leikkaamalla. Huuhtele varsia tarvittaessa. Irrota myös jääsalaatin lehdet ja revi muutamaan osaan. Laita salaatit, kurkku ja fenkoli laakealle tarjoiluvadille. Ripottele päälle valkopippuria. Sekoita hyvin kevyesti. Juuri ennen tarjoilua purista salaatin päälle sitruunamehua. Sekoita kevyesti.

Vinkki: Salaatti sopii mainiosti esimerkiksi paistetun tai savustetun lohen lisäkkeeksi.

Lue myös:

    Uusimmat