27.4. Juustoinen parsa-perunasalaatti, makkara-papusalaatti ja tuunatut munkit

Juustoinen parsa-perunasalaatti

  • 8 kpl keitettyä vihreää parsaa
  • 16 puikulaperunaa
  • nippu erilaisia salaatinlehtiä
  • 1 kotijuusto murustettuna (n. 200 g)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl valkoista balsamiviinietikkaa
  • sormisuolaa
  • mustapippurirouhetta

Kuutioi perunat ja puolita keitetyt parsat. Sekoita parsojen joukkoon suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja tilkka balsamiviinietikkaa ja anna marinoitua hetki. Sekoita salaatinlehdet tarjoiluvadille ja nostele päälle marinoituneet parsat ja perunat. Ripottele päälle kotijuustomuruja ja loput kastikkeesta.

Mausteinen makkara-papusalaatti

  • 2 dl mustia säilykepapuja
  • 2 dl valkoisia säilykepapuja
  • 2 dl punaisia säilykepapuja
  • 4 mausteista kypsää makkaraa
  • 1 punasipuli
  • 1 dl hienonnettuja jalopenoja
  • koristeeksi ituja
  • kastike:
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 3 rkl viinietikkaa
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippurisekoitusta

Sekoita astiassa pavut, hienonnettu sipuli ja jalopenot. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada papujen joukkoon, sekoita hyvin. Leikkaa makkara viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Koristele iduilla.

Tuunatut munkit

  • 1 pkt valmiita pakastemunkkeja
  • erivärisiä sokerikuorrutuksia
  • koristeeksi esim. pähkinärouhetta tai hillottua sitruunaa

Paista munkit pakkauksen ohjeen mukaan ja kuorruta ne haluamallasi tavalla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat