27.3. Papupata ja sitruunamuffinit

Papupata

  • 5-6 dl valkoisia kypsiä papuja
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 varsi varsiselleriä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk maustettua tomaattimurskaa
  • 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1 tl chiliä
  • 2 tl tabascoa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl sokeria (suolaa)

Paloittele sipulit, paprika, kesäkurpitsa sekä varsiselleri ja kuullota muita paitsi kesäkurpitsaa hetki kattilassa. Lisää chili, tabasco ja korianteri sekä tomaattipyree ja anna paahtua hetki. Kaada lopuksi joukkoon tomaattimurska sekä kasvisliemi. Mausta sokerilla. Lisää mukaan valutetut pavut ja hauduta miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kesäkurpitsa. Tarkista maku ja tarjoile esim. riisin kera.

Sitruunamuffinit

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g sulatettua voita
  • 3 dl sokeria
  • 2-3 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 sitruunaa
  • 2 dl mandariini- tai appelsiinilohkoja

Sekoita kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varoen munaseokseen. Kaada taikinaan myös jäähtynyt voisula sekä paloitellut mandariinit ja sitruunan kuori sekä puristettu mehu. Nostele taikina sekaisin, lusikoi muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat