27.2 Ruokaisia uuniperunoita

Kinkku-juustouuniperunat

  • 8 kypsää uuniperunaa
  • 200 g kinkkua
  • 1 sipuli
  • 1-2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • hienonnettua persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus cayennenpippuria

Kuullota hienonnettu sipuli pannulla ja sekoita joukkoon hienonnettu kinkku, persilja sekä mausteet. Pyöräytä hyvin sekaisin ja nosta pannu liedeltä. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen juustoraaste ja kananmuna. Leikkaa perunoista lakki pois ja koverra sisusta hieman. Koverretun perunan voit sekoittaa täytteeseen. Täytä perunat kinkku-juustoseoksella ja gratinoi 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Savukalauuniperunat

  • 8 kypsää uuniperunaa
  • 200 g kylmä- tai lämminsavulohta
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 pieni punasipuli
  • tilliä
  • valkopippuria
  • lime- tai sitruunamehua

Hienonna lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kermaviiliin, majoneesi, hienonnettu sipuli ja tilli sekä pippuri ja sitrusmehu. Lisää joukkoon myös lohipalat. Tarjoa kuumien pottujen täytteenä.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat