27.2.2003 Lammasta ja sipulia wokissa, chilipavut ja kurkkukiehkurat

Chilipavut ja kurkkukiehkurat

1 prk vihreitä papuja

0,5 - 2 rkl chilikastiketta
2 rkl viinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
3 rkl öljyä
1 - 2 valkosipulinkynttä
persiljaa
puolikas kurkku

1. Valuta pavut ja nosta ne sopivaan soikeaan kulhoon.
2. Sekoita chilikastike, viinietikka, puserrettu tai suikaloitu valkosipuli, suola ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon öljy ja osa hienonnetusta persiljasta. Kaada pavuille ja nostele varovasti marinadi sekaisin. Anna marinoitua muutama tunti tai vaikkapa yön yli. Tarjoile samasta astiasta tai nosta lautaselle. Ripottele päälle vielä tuoretta persiljaa. Sokeria ei tarvitse lisätä, jos käytät makeaa chilikastiketta.
3. Leikkaa kurkku pitkittäin kahtia. Käännä leikattu puoli työlautaan päin. Leikkaa ohutteräisellä veitsellä esim. 9 viiltoa parin millin välein, mutta ei aivan loppun asti. Leikkaa sen jälkeen kurkku poikki. Leikkaa vastaavia paloja 2-3kpl/ruokailija.
4. Käännä joka toinen puoliviipale kaareksi kaksinkerroin, jolloin se muodostaa kiehkuran. Nosta kurkut papujen ympärille lautaselle.

Lammasta tai nautaa ja sipulia vokissa

300 g lampaan, naudan tai possun ulko- tai sisäfileetä

1 rkl serryä
1 rkl soijakastiketta
2 tl maissi- tai perunajauhoja

3-4 keskikokoista sipulia
mustapippuria
3 rkl öljyä
tilkka vettä tai lihalientä
(3-4 rkl osterikastiketta tai 1-2 rkl soijakastiketta)
(1-2 tl seesamiöljyä) korianteria, persiljaa tai kevätsipulia

1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi tai ohuiksi pieniksi viipaleiksi.
2. Sekoita marinadin ainekset ja lisää joukkoon lihat. Sekoita ja anna marinoitua huoneenlämmössä 20-30 minuuttia.
3. Leikkaa sipulit lohkomaisiksi suikaleiksi. Kuumenna puolet öljystä vokissa ja lisää sipulit. Paista koko ajan sekoitellen, mutta älä ruskista. Sipulit saavat jäädä hampaissa tuntuviksi, mutta eivät liian raaoiksi. Pirskota sipulien päälle vähän soija- tai osterikastiketta ja kaada ne odottamaan lautaselle.
4. Kaada loput öljystä vokkiin, kuumenna ja lisää lihasuikaleet. Paista sekoittaen 2-3 minuuttia.
5. Lisää sipulit, mustapippuria, vähän soijakastiketta tai runsaammin osterikastiketta sekä vähän vettä tai lihalientä. Pyörittele vokissa 1-2 minuuttia.
6. Maistele. Pirskota pinnalle vähän seesamiöljyä, jos kapistasi löytyy sitä ja koristele ruoka persiljalla, korianterilla tai vinottain leikatulla kevätsipulisilpulla. Tarjoa riisin kera.



Chilipavut ja kurkkukiehkurat


Energia: 435 kJ / 100 kcal
Prot. 1 g, hh 5 g, ra. 9 g

Lammasta, nautaa (tai possua) ja sipulia wokissa, 100 g



Energia: 680 kJ / 160 kcal
Prot. 12 g, hh 5 g, ra. 10 g


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat