Mainos

26 vuotta osa-aikaisena, ei saanut vakipaikkaa – 26 000 euron oikeuskulut niskaan

Työntekijät aikovat valittaa hovioikeuteen K-Citymarketin lisätyön tarjoamisvelvollisuutta koskevassa riidassa.   

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti tänään, että K-Citymarket on täyttänyt velvollisuutensa lisätyön tarjoamisessa osa-aikaisille työntekijöilleen. Kaksi naista oli haastanut K-Citymarketin oikeuteen vastentahtoisesta osa-aikaisuudesta ja vaatinut korvauksia lisätyön tarjoamisen laiminlyönnistä. Aikeesta valittaa hovioikeuteen kertoi STT:lle naisten asiamies.  

Toinen naisista on ollut osa-aikaisena Lielahden Citymarketissa Tampereella vuodesta 1988. Hän kertoo pyytäneensä työnantajalta koko työsuhteensa ajan lisätyötä ja sopimuksensa kokoaikaistamista. Toinen naisista oli Pirkkalan Citymarketissa osa-aikaisena vuodesta 2000 vuoden 2012 lokakuuhun, jolloin hänelle annettiin kokoaikainen työ.

Naisten mukaan sekä Lielahden että Pirkkalan Citymarketeihin on palkattu kymmeniä uusia työntekijöitä samaan aikaan, kun he ovat olleet osa-aikaisina.  

K-Citymarket kiisti korvausvaateet käräjillä. Yhtiö kertoo tarjonneensa kaikille osa-aikaisilleen lisätyötä tasapuolisesti ja palkanneensa uusia työntekijöitä vasta sitten, kun oli ensin tarjonnut lisätyötä jo työsuhteessa oleville osa-aikaisille.  

Käräjäoikeus katsoi tulleen todistetuksi, että K-Citymarketin tyyppisessä tavaratalossa on mahdotonta järjestää työvuorot täysin kokoaikaisten työntekijöiden avulla.

Kumpikin naisista vaati yli kymmenentuhannen euron korvausta sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista.  

Käräjäoikeus määräsi oikeudenkäyntikulut naisten maksettaviksi. Kumpikin velvoitettiin maksamaan kuluja yli 26 000 euroa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.