26.9.2002 Hernerouhe-kasvispihvit ja omenariisipuuro

2 dl hernerouhetta
2 dl vettä
2 porkkanaa
1 pieni sipuli tai pätkä purjoa
pala palsternakkaa
1 kiinteämaltoinen peruna
2 munaa
yrttisuolaa
mustapippuria

juoksevaa margariinia

1. Liota hernerouhetta vedessä 25-30 min.
2. Raasta kasvikset hienoksi.
3. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta seos hyvin.
4. Paista pannulla tai lettupannulla pihvit miedohkolla lämmöllä kummaltakin puolelta 5-7 min. Voit kypsentää pihvit myös uunipannulla uunissa noin 200 asteessa 15-20 minuuttia. Käännä pihvit kerran. Tarjoa pihvien seuraksi esim. perunoita ja yrttijogurttia tai tee niistä kasvispurilaisia. Jogurtin mausteeksi sopii hyin myös kurkku- tai muu relishi

Omenariisipuuro


1 l vettä
1,5 dl puroutuvaa riisiä
ripaus suolaa
3-5 omenaa
0,5-1 dl sokeria
kanelitanko

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suurimot sekä kuutioitu omena ja kanelitanko. Hauduta puolisen tuntia.Tai keitä riisiä ensin noin 15 min. ja lisää omenakuutiot vasta sen jälkeen. Silloin omenat jäävät sattumiksi puuroon.
2. Mausta puuro lopuksi sokerilla ja poista kanelitanko. Tarjoa puuro lämpimänä, haaleana tai kylmänä sellaisenaan tai maidon kanssa. Puuro maistuu jälkiruuaksi, aamu- tai välipalaksi.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat