26.8.2003 Kukkakaali-sienipaistos ja kukkakaali-kinkkupaistos

2 kukkakaalia vettä
1 l kantarelleja, herkkutatteja tai muita sieniä
1 sipuli
1 rkl öljyä tai voita
100-150 g sulate- tai tuorejuustoa (sinihome-, viherpippuri- yrtti tms)
suolaa, mustapippuria
2 - 3 dl vettä
hienonnettua persiljaa ja/tai kirveliä
1/2 - 1 dl juustoraastetta

1. Silppua sipuli ja paloittele puhdistetut sienet. Kuullota sieniä pannulla niin, että neste haihtuu. Lisää rasva ja sipulit ja kuullota edelleen hetki. Paloittele joukkoon sulatejuusto ja kaada sekaan vesi. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna kiehua hetken aikaa. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja lisää lopuksi joukkoon hienonnettua yrttejä.
2. Lohko kukkakaalit paloiksi kantaosaa myöden. Kypsennä mikrossa, höyrykattikassa tai vesitilkassa kovan kypsäksi.
3. Levitä kukkakaalilohkot öljyllä sipaistuun uunivuokaan, kaada kastike tasaisesti kukkakaalilohkojen päälle ja ripottele pinnalle vähän juustoraastetta.
4. Kuorruta kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla. Tarjoa kukkakaali-sienipaistos lisäkkeeksi esim. paistetulle kalalle tai yrteillä maustettuille broilerinkoiville (sekoita esim. tuoretta silputtua basilikaa, persiljaa tai muita yrttejä öljyn ja murskatun valkosipulin, suolan ja pippurin kanssa tahnaksi ja työnnä nahan ja lihan väliin tai levitä suoraan lihan tai nahan päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 45-55 min. sellaisenaan tai paistokelmun alla).

Kukkakaali-kinkkupaistos

2 kukkakaalia
vettä

1 rkl öljyä, voita tai margariinia
2 - 4 tl currya
2 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl keitinlientä
100 - 150 g palvikinkkua tai chorizomakkaraa suikaleina
ripaus suolaa, mustapippuria
1 rkl ranskankermaa
1/2 dl juustoraastetta

1/2 dl juustoraastetta
hiivaleipäkuutioita

1. Lohko kukkakaalit tai jätä ne kokonaisiksi. Keitä kovan kypsäksi pienessä vesimäärässä. Ota keitinliemi talteen ja keitä sitä kokoon. Jäähdytä kukkakaalit, etteivät ne kypsy liikaa. Nosta kukkakaalilohkot tai kokonaiset kukkakaalit öljyllä sipaistuun uunivuokaan.
2. Sulata rasva kasarissa, lisää jauhot ja curryjauhe ja kiehauta. Vatkaa joukkoon n. 3 dl keitinlientä. Anna kiehua hiljalleen 5-10 min. minuuttia.
3. Lisää joukkoon suikaloitu kinkku tai makkara ja anna kuumentua. Sekoita joukkoon 1 rkl ranskankermaa ja vähän juustoraastetta. Tarkista maku.
4. Kaada kastike kukkakaalien päälle, ripottele pinnalle juustoraaste ja reunoille leipäkuutiot. Kuorruta kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla. Tarjoa kukkakaali-kinkkupaistoksen lisukkeeksi esim. kiehautettuja pitkiä papuja.


Lue myös:

    Uusimmat