26.7. Halloumijuusto-broileria ja linssisalaattia

4 annosta

  • Halloumijuusto-broileri:
  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 pkt, n. 250 g halloumijuustoa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 2 rkl mantelilastuja
  • nippu tuoretta basilikaa
  • suolaa, pippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 dl valkoviiniä
  • Linssisalaatti:
  • 3 dl ruskeita tai vihreitä linssejä
  • 2 punasipulia
  • kastike:
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunan mehu
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl valkoista balsamicoa
  • sormisuolaa
  • mustapippurirouhetta

Halloumibroileri: Raasta halloumijuusto. Silppua sipuli ja basilika. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita juustoraaste, sipuli, basilika, mantelilastut, sitruunankuori ja –mehu keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa broileriin tasku ja täytä tasku täytteellä ja sulje cocktailtikulla. Paista broilerit nopeasti pannulla voissa kauniin värisiksi ja nosta uunivuokaan. Kaada pohjalle valkoviiniä ja nosta 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Linssisalaatti: Keitä linssit ohjeen mukaan. Huuhtele ja jäähdytä. Silppua punasipuli hienoksi. Sekoita sipulit linssien joukkoon.

Valmista kastike: Hienonna valkosipulinkynnet, purista sitruunoista mehu ja hienonna persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja kaada linssien joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile täytettyjen broilerinfileiden kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat