26.4.2004 Pastavuoka ja porkkana-hedelmäraaste

Viimeinen silaus pastavuokaan

Pastavuoka (4 annosta)

  • 8 dl keitettyä pennepastaa (n. 400 g kuivapastaa)
  • 250 g kinkkua
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 1 sipuli
  • ½ kesäkurpitsa
  • 4 tomaattia
  • suolaa ja pippuria
  • juustoraastetta(esim. emmental)
  • 200 g sulatejuustoa
  • 2-3 dl lihalientä
  • suolaa ja pippuria
  • muskottipähkinä
  • öljyä

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi kinkku, kesäkurpitsa ja tomaatit sekä hienonna sipuli. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja kuullota siinä ensin sipulia ja lisää sitten kesäkurpitsa. Kuullota hetki ja lisää kinkkukuutiot, tomaatit sekä oliivit. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vihannesseos pastan kanssa sekaisin ja kaada ainekset uunivuokaan. Kuumenna lihaliemi kattilassa ja sulata sulatejuusto liemeen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä pastavuokaa 175 asteessa n. 35-40 minuuttia.

Porkkana-hedelmäraaste (4 annosta)

  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni tölkki ananasta
  • 1 appelsiini
  • (suolaa ja pippuria)

Kuori porkkana ja raasta se. Kuori appelsiini ja irrottele lohkot toisistaan. Leikkaa ananas ja appelsiini paloiksi ja sekoita raasteen joukkoon. Kaada ananasmehua kastikkeeksi ja mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat