26.2. Lihapulla-reseptikilpailun voittaja

Aasialainen lihapullakeitto

  • Lihapullat:
  • 400 g paistijauhelihaa ( myös broilerin/kalkkunanjauheliha käy)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1tl currya
  • 1 tl samba olek -tahnaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa maun mukaan
  • öljyä paistamiseen

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet keskenään ja pyöritä pieniä lihapullia. Paista lihapullat öljyssä. Laita talouspaperille kuivumaan, näin liika öljy valuu pois.

  • Keittoliemi:
  • 5 dl vettä tai kasvislientä
  • 1/2 pakettia nuudeleita
  • 1/2 purjo suikaloituna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl currya
  • 1 tl samba olek -tahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • ruokaöljyä
  • n. 4 dl kookosmaitoa
  • suolaa tarvittaessa

Kuullota purjosuikaleita, valkosipulia ja mausteita hetki kuumassa öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja nuudelit. Kiehauta pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja kuumenna. Lisää joukkoon lihapullat. Tarjoile kuumana.

Resepti: Marika Hänninen, Hamina

Lue myös:

    Uusimmat