Mainos

25 sotavankia kuollut USA:n valvonnassa

Tuore selvitys kertoo 25 irakilaisen ja afganistanilaisen sotavangin kuolleen heidän ollessaan amerikkalaisjoukkojen valvonnassa. Presidentti Bush yrittää laannuttaa arabimaailman raivoa antamalla tänään haastattelun kahdelle arabi-tv:lle.

Yhdysvaltain armeija on alkanut tutkia amerikkalaisten valvomien sotavankien kuolemia. Armeijalähteiden mukaan 23 sotavankia on kuollut amerikkalaisten valvomissa vankiloissa Afganistanissa ja Irakissa. Suurin osa kuolemantapauksista on sattunut Irakissa.

Lisäksi amerikkalaiset ovat murhanneet kaksi irakilaisvankia. Toinen murhaajista oli armeijan sotilas ja toinen työskenteli Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:lle.

Epäilyt vankien kidutuksista ja huonosta kohtelusta ovat viime päivinä kiristyneet Yhdysvalloissa. Myös Britanniassa tutkitaan vastaavia väitteitä.

Irakilaiset osoittivat mieltään Abu Ghraibin vankilalla

Sadat irakilaiset kokoontuivat tänään Yhdysvaltain käyttämälle vankilalle, jossa yhdysvaltalaissotilaat kuvasivat itseään kohtelemassa kaltoin irakilaisia sotavankejaan.

Mielenosoittajat vaativat pidätettyjä sukulaisiaan vapaiksi.

Abu Ghraibissa on noin 4000 sotavankia. Yhteensä irakilaisia on vankina noin 10 000.

Bush tänään arabi-televisiossa

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush yrittää laannuttaa arabimaailman raivoa Yhdysvaltoja kohtaan antamalla tänään haastattelun kahdelle arabi-tv:lle, Valkoisesta talosta kerrotaan.

Maailmalla julkaistut kuvat irakilasvankien kidutuksista ja nöyryyttämisestä ovat kolhineet Yhdysvaltain mainetta pahasti erityisesti arabimaissa. Haastatteluilla Bush haluaa tehdä selväksi, että myös Yhdysvallat pitää kuvia häpeällisinä ja mahdottomina hyväksyä.

(MTV3-Reuters-STT-AFP-DPA)

(Huomenta Suomi 05.05.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.