25.8. Savukalapiirakka

Savukalapiirakka

  • Rahkavoitaikina:
  • 1 prk rahkaa
  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita pehmeä voi rahkan kanssa. Lisää keskenään sekoitetut jauhot joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa. Voit myös käyttää valmista voitaikinaa.

  • Täyte:
  • 300 g savukalaa
  • 4 perunaa
  • 3 keitettyä kananmunaa
  • nippu tilliä
  • 1 purjo
  • 2 rkl voita
  • 1 kananmuna voiteluun

Leikkaa purjo renkaiksi ja kuullota voissa pehmeäksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoon ja nostele taikinan keskelle kalaa, ohuita perunaviipaleita, murskattua kananmunaa, purjoa sekä hienonnettua tilliä kerroksittain. Käännä taikinanreunat keon päälle ja käännä piirakka leivinpaperilla vuoratulle pellille saumakohta alas päin. Leikkaa ylijääneestä taikinasta taikinapyörällä nauhoja ja koristele piirakan pinta. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat