25.4. Rukiiset ahvenfileet ja punaista tartarkastiketta

Rukiiset ahvenfileet

  • 1 kg ahvenfileitä
  • 100 g hapankorppuja
  • 3 kananmunaa
  • suolaa, pippuria
  • öljyä sekä voita paistamiseen

Mausta ahvenfileet suolalla sekä pippurilla ja anna maustua muutama minuutti. Murskaa hapankorput hienoksi jauhoksi ja kaada ne kulhoon. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Pyörittele ahvenet ensin munaseoksessa, jonka jälkeen painele ne huolellisesti hapankorppuseoksessa. Kuumenna pannu ja paista öljy-voiseoksessa rapean mehukkaiksi. Tarjoile hyvän perunasoseen kanssa. Löydät perunasoseen reseptin Ruokalan reseptiarkistosta.

Punainen tartarkastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • nippu tilliä
  • 1 maustekurkku kuutioituna
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 rkl punajuurikuutiota
  • suolaa
  • pippuria

Kaada kulhoon kermaviili ja lisää joukkoon hienonnettu tilli, maustekurkku, punajuurikuutiot, mausteet sekä hienonnettu kananmuna. Sekoita huolellisesti ja tarkista maku.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat