25.11. Fish ’n’ Chips à la Henri

Fish ’n’ Chips à la Henri

  • 400 g puna-ahvenfileitä (nahattomia)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • syväpaisto- tai ruokaöljyä
  • 4 isoa rosamunda-perunaa

Lämmitä öljy kattilassa kuumaksi (n. 180 astetta).

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla.

Pyöritä ahvenfileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Leikkaa pestyt perunat reiluiksi lohkoiksi. Paista perunoita 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Friteeraa perunat sitten kuumassa öljyssä kauniin kullan ruskeiksi ja mausta suolalla.

Friteeraa kala fileitä noin 2 minuuttia tai kunnes väri on kauniin kullan ruskea. Anna fileiden hetki valua paperin päällä.

Tarjoa perunoiden, salaatin ja Rhode island -kastikkeen kera.

Rhode island -kastike

  • 1 dl kevytmajoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 3 rkl chilikastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen levätä hetki jääkaapissa (lisäkkeeksi rakuunalla maustettuja herneitä).

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat