25.10.2002 Vadelmapullaneliöt

3 dl maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
7,5 -8,5 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita

n. 2 dl vadelmahilloa
1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä tai manteleita
1 rkl vehnäjauhoja

munaa

raesokeria punaisia tai vihreitä kirsikoita

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
3. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva.
4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikina ohueksi pellin kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle.
6. Levitä levylle huoneenlämpöinen vadelmahillo.
7. Sekoita jauhettujen pähkinöiden joukkoon vehnäjauhot ja ripottele seos hillon päälle sitomaan täytettä.
8. Kauli lopputaikina pellin kokoiseksi levyksi ja nosta täytteen päälle.
9. Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
10. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paina viivottimella tai taikinapyörällä levy neliöiksi. Paina neliöiden keskelle halkaistu kirsikka.
11. Paista leivonnainen 225 asteessa uunin keskititilätasolla 15-18 minuuttia.

- Toim. Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat