24.2 Poro-ossobucco

  • 12 poron potkakiekkoa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • pala juuriselleriä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • 1 tl rosmariinia
  • ripaus kuivattua sientä
  • 7 dl vettä
  • 5 dl punaviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa potkakiekkoa ympäröivään kalvoon pienet viillot terävällä veitsellä. Pyöräytä poron potkakiekot suolalla maustetuissa jauhoissa ja ruskista padassa. Lisää pilkotut juurekset, murskatut valkosipulin kynnet sekä tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää mausteet, vesi ja viini ja anna hautua n. 1,5 tuntia. Osso-bucco on kypsää kun liha irtoaa ydinluun vierestä.

Tarjoa esim. perunamuusin, riisin tai pastan sekä juuresten kera.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat