24.2.2003 Katkarapu Tikka Masala ja valkosipulinen kurkkuraita

Vieraina Jesse ja Petepuoliruokaa.net -kokkausporukasta.

Katkarapu Tikka Masala

3 sipulia silputtuna
öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 1/2 rkl curry tahnaa (Blue Dragon Green Curry Paste)
4 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyreetä
3 dl kookosmaitoa
n. 500 g kuorittuja katkarapuja

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy ja kuullota sipulit. Lisää currytahna, inkivääri ja hienonnetut valkosipulit Anna paistua kaksi minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kookosmaito. Hauduta viisi minuuttia. Lisää katkaravut ja lämmittele hetki. Tarjoile heti basmati riisin kanssa.

Valkosipulinen kurkkuraita

1/3 kurkkua
2 dl maustamaton jogurtti
kourallinen mintunlehtiä
1/2 tomaatti
3 valkosipulinkynttä
hyppysellinen suolaa
isompi hyppysellinen yrttisuolaa
ilmaveivauksellinen mustapippuria ja sitruunapippuria

Raasta kurkku karkealla terällä. Purista ylimääräinen neste kurkkusuikaleista siivilän lävitse. Rutista valkosipulit ja tomaatin puolikas valkosipulipuristimen läpi. Jauha mintunlehdet silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti tulisen ruoan kanssa.


Katkarapu Tikka Masa



Energia: 0,45 MJ / 110 kcal
Prot. 9 g, hh 4 g, ra. 6 g

Valkosipulinen kurkkuraita, 100 g


Energia: 150 kJ / 37 kcal
Prot. 2 g, hh 5 g, ra. 1 g


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat