24.11. Itämaista ankkaa sekä wokattuja vihanneksia ja nuudeleita hapanimeläkastikkeessa

Itämaista ankkaa

  • 2 ankanrintaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl hunajaa
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori
  • pala tuoretta inkivääriä

Leikkaa ankan rintafileen rasvapuolelle tiheät viillot ristikkäin. Mausta ankanrinnat huolellisesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja laita ne kylmälle paistinpannulle rasvanahka alaspäin. Nosta pannu kuumenevalle liedelle, jotta ylimääräinen rasva sulaa pois. Paista kummaltakin puolelta kauniinväriseksi. Sekoita hunajaan appelsiinimehu ja appelsiinin raastettu kuori sekä raastettu inkivääri. Hiero rintafileiden pintaan hunaja-appelsiiniseos. Paahda vielä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Vihanneksia ja nuudeleita hapanimeläkastikkeessa

  • 200 g munanuudeleita
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • pala purjosipulia
  • 200 g sokeriherneen palkoja
  • puolikas tuore chilipalko
  • ruokaöljyä
  • Kastike:
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl maissijauhoja

Mittaa kattilaan sokeri, etikka, suola sekä vesi ja kiehauta. Sekoita joukkoon tomaattisose. Sekoita maissijauhot pieneen vesitilkkaan ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Liota munanuudelit pehmeiksi runsaassa vedessä. Suikaloi porkkana, palsternakka, purjo, sokeriherneet sekä chili ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna wokissa tilkka öljyä ja kuullota vihannekset siinä. Lisää joukkoon nuudelit sekä hapanimeläkastike.

Leikkaa ankan rinnat ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile vihannesten, nuudelien ja hapanimeläkastikkeen kera.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat