24.10. Kanacurry, korianteririisi ja riisi-kookosvanukas

Thai-kanacurry

  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 tl juustokuminajauhetta
  • 1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
  • 2 tl chilitahnaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 500 g maustamattomia broilerisuikaleita
  • 1 dl maapähkinöitä rouhittuna

Kuumenna pannulla kookosmaito ja mausteet. Kiehauta. Nosta kastikkeeseen suikaloidut broilerit ja maapähkinät. Anna kiehua noin 10-15 min.

Korianteririisi

  • Jasmiiniriisiä
  • Nippu tuoretta korianteria

Keitä riisi ohjeen mukaan ja lisää kuumaan riisiin hienoksi hakattua korianteria.

Riisi-kookosvanukas

  • 1 dl jasmiiniriisiä ja pakkauksen ohjeen mukaan keitinvettä
  • 1 vaniljatanko keitinveteen
  • 1 iso prk kookosmaitoa
  • 2 dl keitettyä jasmiiniriisiä
  • 2 limetin mehu
  • 2 liivatelehteä

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus keitinveteen. Keitä jasmiiniriisi ohjeen mukaan. Poista lopuksi vaniljatanko. Anna riisin jäähtyä hetki. Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä. Sekoita keitetty riisi kookosmaidon joukkoon. Kuumenna limetinmehu ja lisää lionneet liivatteet mehuun. Kaada mehu kookos-riisi seokseen ja sekoita hyvin. Kaada tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään yöksi.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat